Technische aspecten van je website: Mobiel, responsive, snel

Mobiel shoppen neemt in 2021 opnieuw toe. De komst van 5G zorgt wat dit betreft voor een stroomversnelling van deze ontwikkeling. Google trekt webshops die mobiel goed presteren bovendien voor. Als je een eigen website hebt is het belangrijk voor je SEO om te kijken naar de technische kant van je website. Is je website snel? En op alle apparaten responsive? Dan is dit goed voor je SEO.

Machine learning en Artificial Intelligence

In de zeer competitieve e-commerce markt heeft alles te maken met gebruikerservaring. Machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) kunnen helpen om ervaringen te verbeteren op basis van het ‘onthouden’ van klantgedrag. Dit is niets nieuws, maar in 2021 zullen de aanvragen toenemen. Je komt AI-componenten tegen in klantdatasystemen zoals CDP.

Spraakgestuurd zoeken

Een van de meest bekeken e-commercetrends in 2021 is dat zoeken steeds meer wordt aangedreven door technologie van spraakgestuurd zoeken. Dit heeft een grote impact op hoe Google jouw platform waardeert. Andere Google-functies kunnen ook van invloed zijn op uw positie. SEO zal nooit meer zijn wat het was.

Online uitzoeken, fysiek kopen

Dit is een aanhoudende trend en gegevens bevestigen dit. Ongeveer 70% van de consumenten zoekt online naar producten die te koop zijn en gaat vervolgens naar fysieke winkels om de uiteindelijke aankoop te doen. Dit “ROPO-effect” (Research Online Purchase Online) kan u inkomsten kosten. Grote spelers zullen daarom steeds meer fysieke winkels weer openen. U kunt de gevolgen van de impact minimaliseren door uw klanten een unieke ervaring te bieden, vooral maximaal gemak is erg belangrijk bij het online winkelen. Biedt daarom snelle levering aan, een hoge service en een gemakkelijk retourbeleid.

Snel in huis

Snel je dingen in huis hebben is steeds belangrijker geworden voor de consument. Morgenbinnen.nl zet alle vandaag besteld morgen in huis aanbieders op een rijtje. Dit kan erg handig zijn als bijvoorbeeld je wasmachine is kapot gegaan.  Voor de beste wasmachine vergelijkingen raden wij Witgoedvergelijk zeker aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *