Verkeersschool

Voor het rijden met een lichte aanhanger, hoef je geen aanhangerrijles te volgen in Nederland. Met een rijbewijs B, je normale autorijbewijs, is het namelijk toegestaan om een aanhanger met een massa van maximaal 750 kilogram achter je auto te hangen. Onder de massa van de aanhanger verstaan we in dit geval het gewicht van de aanhanger en de lading. Het maakt hierbij niet uit, wat het totale gewicht van de auto en aanhanger is. Mocht je ook een zwaardere aanhanger willen kunnen gebruiken, dan is een rijbewijs E verplicht. Er zijn verschillende Nederlandse rijscholen, waar je dit rijbewijs in een dag kunt behalen. In dit artikel lees je hier meer over.

Aanhangerrijles

Praktijkexamen na je aanhangerrijles

Om je rijbewijs E te kunnen behalen, hoef je enkel een praktijkexamen af te leggen. Het behalen van een theoriecertificaat, zoals we die van een autorijbewijs kennen, is zodoende niet noodzakelijk. Vaak volg je overdag een aanhangerrijles, om de dag af te sluiten met een praktijkexamen. Zo haal je razendsnel je rijbewijs om met een aanhanger van meer dan 750 kilogram te mogen rijden. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om eerst meerdere dagen te oefenen, voordat je aan het examen begint.

Osseforth

Voordelen van een aanhangerrijbewijs

Een aanhangerrijbewijs E kan verschillende voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je zware voorwerpen naar een bouwplaats mag vervoeren. Ook voor verhuisbedrijven is het interessant om medewerkers hun rijbewijs E te laten halen. Houd er rekening mee, dat je voor het behalen van dit rijbewijs minimaal 18 jaar oud moet zijn. Ook moet je logischerwijs in het bezit zijn van rijbewijs B, voordat je aan de rijlessen voor rijbewijs E begint. Zoek altijd naar een Cookie instellingenACCEPTEREN