Hoewel de één door de lesstof vliegt tijdens de middelbare school, heeft de ander met sommige vakken toch wel wat moeite. Dit kan te maken hebben met het plannen van het huiswerk, moeilijke berekeningen, woordjes die niet blijven hangen of het presteren op het moment suprème. Gelukkig zijn er voor al deze problemen oplossingen te vinden. Het kost misschien wat meer moeite en tijd, maar uiteindelijk zal dit zich allemaal vertalen in goede prestaties. Hoe pak je dit aan? We geven je twee gouden tips voor coaching tijdens de middelbare school! 

Bijles of huiswerkbegeleiding

Zijn er vakken waar je als een berg tegenop ziet, theorie waar je je niet doorheen geworsteld krijgt of berekeningen waar je helemaal in vast loopt? Komen deze problemen niet één keer voor, maar zijn het struikelblokken die keer op keer terugkomen? Bijles of huiswerkbegeleiding helpt je dan met het aanpakken van deze problemen. Samen met een bijlesgever ga je voor de vakken waar jij hulp bij nodig hebt aan de slag. Je stelt een haalbare planning op, bespreekt het huiswerk samen en bereidt samen aankomende proefwerken voor. StudentsPlus is een bijlesbureau voor studenten door heel Nederland. Zoek jij bijvoorbeeld bijles wiskunde in Amsterdam, bijles Aardrijkskunde in Maastricht of huiswerkbegeleiding in Groningen? StudentsPlus zoekt een passende bijlesgever en helpt je op weg. 

Samen sta je sterker


Naast hulp van een bijlesgever bij je huiswerk en studie, sta je samen met je studiegenoten heel sterk. Ga samen studeren en maak van te voren regels zodat je ook zeker aan je huiswerk of studie gaat. Denk bijvoorbeeld aan regels als: geen telefoon buiten pauzetijden, elk uur 5 minuutjes pauze en het opstellen van een lijstje met vragen welke aan het einde met zijn allen behandeld worden. Motiveer elkaar en spreek elkaar aan op de regels wanneer iemand zich hier niet aan houdt. Bedenk ook een goede beloning wanneer jullie twee uur goed gestudeerd hebben met zijn allen. Samen sta je sterker en haal je die finish van de middelbare school met gemak!