Geen huis is compleet zonder deurmatten. Deurmatten zorgen ervoor dat vuil en vocht bij de deur of voor de deur blijft en niet mee naar binnen komt zodra jij of iemand anders je huis in loopt. Wel zo prettig, want dat scheelt een hoop opruimen en schoonmaken. En je krijgt er ook nog eens een leuke entree voor terug. Er zijn verschillende soorten deurmatten. Niet alle matten zijn bijvoorbeeld geschikt voor buiten en er is een verschil tussen een schoonloopmat en een droogloopmat.

Schoon- of droogloopmat

Hoewel schoonloopmatten en droogloopmatten in principe hetzelfde zijn of er in ieder geval op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, zit er toch wel een klein verschil in de soorten deurmatten. Een schoonloopmat kan namelijk minder vocht opnemen dan een droogloopmat. Vandaar ook het verschil in naam natuurlijk. Een droogloopmat is dus een betere keuze voor de nattere herfst- en winterdagen bijvoorbeeld, maar het is niet noodzakelijk. Alleen als je echt veel vocht mee naar binnen neemt, is een schoonloopmat niet voldoende.

Deurmatten voor buiten

Je droogloopmat leg je natuurlijk binnen, omdat deze buiten anders al het vocht uit de regen opneemt en de deurmat zijn werk niet meer kan doen. Buiten leg je een rubberen of kokos deurmat neer. Een kokosmat is van natuurlijke kokosvezels gemaakt en zorgt ervoor dat je je schoenen schoon kan schrapen. Een rubberen mat kan weer goed tegen alle soorten weersomstandigheden. Rubberen deurmatten kun je dus jarenlang blijven gebruiken, omdat ze amper slijten. Kijk hier voor een ruim assortiment aan deurmatten, ook op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *