Het kan zo zijn dat je op een punt in je leven komt waarop je soort van vast loopt in het werk dat je doet. Misschien weet je niet goed of je nog goed past in je huidige werkveld of wil je op zoek gaan naar heel iets anders. Dit is heel normaal en kan iedereen overkomen. Maar wat doe je in zo’n situatie?

Zet alles op een rijtje

Allereerst is het altijd goed om alles in je eigen hoofd goed op een rijtje te krijgen. Raak niet in paniek en ga niet stressen om deze situatie. Het komt namelijk wel goed. Waar ben je op dit moment in je leven en in je werk? Wat kan je, wat wil je en waar ben je naar op zoek? Wat zijn je kwaliteiten en je zwakke punten? Zorg ervoor dat je inzicht krijgt in deze dingen, want dan kom je snel tot een oplossing waar jij zelf ook echt achter staat.

Wat wil je bereiken?

Het is niet erg om in een situatie terecht te komen waarin je niet weet hoe je verder moet in je werk. Weet echter wel wat je hierna wil. Ben je op zoek naar een nieuwe baan, vind je het werkveld waarin je werkt niet meer interessant of heb je juist het idee dat jij niet goed genoeg bent voor je huidige functie?

De kans is groot dat je niet zo 1, 2, 3 een antwoord hebt op deze vragen. Dat is ook niet gek, want dan had je wel geweten wat je moest doen. In veel gevallen is het om die reden verstandig om op zoek te gaan naar een expert die jou kan helpen al deze vragen te beantwoorden. Loopbaanbegeleiding kan uitkomst bieden wanneer je vastloopt in je huidige carrière.

Volg een hulpbaancoaching traject

Loopbaancoacing is er om mensen in deze nare situatie inzicht te krijgen in verschillende dingen. Tijdens dit traject wordt er gekeken naar de huidige situatie, en naar de stappen die vervolgens genomen kunnen worden. Dit wordt gedaan met als doel om weer plezier te krijgen in het werk en tevreden te zijn met het werkveld waarin gewerkt wordt. Het zorgt voor een frisse blik en inzicht.

Door middel van diverse stappen doorloop je dit traject. Deze stappen hangen volledig af van jouw persoonlijke situatie. Er wordt gekeken naar jouw wensen en zo wordt er afgestemd welke stappen er het beste genomen kunnen worden.