In de meeste organisaties, of dat nu bedrijven, verenigingen of scholen zijn, is een BHV-organisatie aanwezig. De bedrijfshulpverlening of BHV heeft een aantal belangrijke taken. Zo kan een BHV’er eerste hulp verlenen bij ongevallen, ook kan hij een beginnende brand beperken en bestrijden. Hij heeft als taak daarnaast om alarm te slaan in een noodsituatie en de aanwezigen uit het gebouw te evacueren. Ook is hij verantwoordelijk voor het alarmeren van hulpverlening en communicatie tussen de hulpverlening en de medewerkers. Om bedrijfshulpverlener te worden moet je een BHV cursus doen. Alleen dan ben je in staat om adequaat te reageren als het nodig is.

Herhaling BHV cursus

Een BHV certificaat is een jaar geldig. Na een jaar moet je daarom een herhalingscursus doen. De herhalingscursussen zijn over het algemeen met name op de praktijk gericht. Er worden dan verschillende crisissituaties nagebootst om te kijken hoe je hier mee om moet gaan. Het is mogelijk om de hele BHV cursus te herhalen, maar je kunt ook de modules apart doen. Zo kun je beslissen om de gehele herhalingscursus, die twee dagen duurt op te splitsen.

Vaardigheden leren tijdens BHV cursus

Een BHV cursus bestaat uit verschillende onderdelen, die aansluiten op de taken van de bedrijfshulpverlener. Je leert levensreddende handelingen uit te voeren. Maar daarnaast leer je ook om kleine brandjes te blussen en niet te laten escaleren. Ook leer je hoe je geordend een gebouw kunt ontruimen en wie te alarmeren en wanneer dat te doen. Daarnaast leer je hoe je efficiënt kunt communiceren met werknemers (of andere aanwezigen) en de hulpdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *