Wil je de vindbaarheid van je website verhogen? De leads en verkopen bevorderen en ook de onderneming sterker in de markt zetten? Met Search Engine Optimization kun je dit behalen. In dit artikel lees je over deze voordelen van Search Engine Optimization en wat daarbij van belang is voor het behalen van succesvolle resultaten.

Vindbaarheid optimaliseren

SEO is het optimaliseren van de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Hierbij wordt de website zo geoptimaliseerd, dat de zoekmachines de website in een toppositie zetten. Met deze positie worden de kansen op kliks vele malen hoger, en krijg je dus meer verkopen of aanvragen.

Bij een goed uitgevoerde SEO, verschijnt de website dus hoog in de zoekresultaten bij relevante zoekwoorden. Potentiële klanten die zoeken naar een product of dienst die jij aanbiedt, vinden zo jouw website sneller.
Om profijt te hebben van dit voordeel, is het belangrijk dat goede zoekwoorden op de website worden toegevoegd. Deze zoekwoorden moeten echter wel voldoen aan een bepaalde relevantie en autoriteit. Dit houdt in dat het zoekwoord moet overeenkomen met het onderwerp van de website. Ook moet de content op jouw website betrouwbaar zijn. Google kijkt hier namelijk ook naar.

Leads en verkopen

Google rangschikt websites op basis van SEO factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan autoriteit en snelheid. Hoe meer een website is gebaseerd op deze SEO factoren, hoe beter de website scoort. De SEO factoren zijn ontstaan uit aspecten die Google van belang vindt voor de gebruiker. Google heeft bijvoorbeeld vastgesteld dat snelheid voor veel gebruikers een belangrijke factor is wat betreft gebruiksvriendelijkheid. Daarom is snelheid ook een belangrijke SEO factor geworden.

Vanuit dit perspectief wordt opgemaakt dat wanneer er aan de SEO factoren voldaan wordt, dit ook automatisch de gebruikservaring verbetert. Een betere gebruikservaring resulteert in een hogere conversieratio. Ook zorgt een betere vindbaarheid voor meer verkeer, wat ook kan leiden tot meer conversie.

Het meeste halen uit SEO

Vaak wordt gedacht dat het plaatsen van de juiste zoekwoorden op een website al voldoende is voor een hoge positie in de zoekresultaten. Wanneer je bij een zoekwoord hoog in de zoekresultaten wilt staan, is er echter veel meer nodig dan alleen dat. Search Engine Optimization bestaat namelijk uit drie aspecten, die allemaal succesvol moeten worden uitgevoerd om het optimale resultaat te behalen;

  • Technische SEO
  • Linkbuilding
  • Content

Aangezien er veel concurrentie op de markt aanwezig is, is het van belang dat er voldoende aandacht besteed wordt aan SEO. Veel bedrijven laten daarom hun SEO uitbesteden. Zo halen ze het maximale uit de voordelen van SEO en blijft de SEO beter dan de concurrentie. Bij SEO uitbesteden worden er relevante en kansrijke zoekwoorden voor de website uitgezocht, worden deze verwerkt in de content van de website, wordt de linkbuilding geregeld en de technische aspecten worden geoptimaliseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *