Neo en Ethereum maken allebei smart contracts mogelijk, stukken code op de blockchain. Een belangrijk verschil is de programmeertaal. Ethereum gebruikt een programmeertaal die het zelf bedacht heeft. Hierdoor moeten programmeurs een nieuwe programmeertaal leren, wat een hoop tijd kost. En de programmeurs die de taal al onder de knie hebben zijn moeilijk te vinden en erg duur.

Neo ondersteunt smart contracts in meerdere programmeertalen, namelijk C#, Java en Go. Dit zijn hele bekende talen waar heel veel ontwikkelaars bekend mee zijn. Hierdoor is het gebruik van smart contracts voor veel meer bedrijven toegankelijk. Neo meldt dat binnenkort ook C++ en Python ondersteunt worden.

Steun van overheid en bedrijven

Het lijkt een beetje tegenstrijdig dat de digitale valuta populair is in China, terwijl China juist anti cryptocurrency lijkt te zijn. De overheid heeft daar cryptocurrency verbannen, maar lijkt toch wel geïnteresseerd te zijn in Neo.

Voordat de ban werd ingesteld, zou Neo oprichter Da Hongfei zelfs zijn geraadpleegd en Hongfei zou gerespecteerd worden door overheidsambtenaren. Het zou kunnen dat de cryptocurrency uiteindelijk gesteund wordt door de overheid.

Volgens The People’s Bank of China zou Beijing zelfs geïnteresseerd zijn in het creëren van een eigen Chinese cryptocoin. Neo krijgt daarnaast ook steun uit het bedrijfsleven, wat toch een goed teken is voor het slagen van de crypto coin.