Caravan

We hebben een caravan gekocht en daarom ga ik mijn BE rijbewijs halen. Heel vroeger kon je met je B rijbewijs gewoon op pad met je caravan, het E rijbewijs kreeg je namelijk automatisch bij je rijbewijs. Dat is nu wel anders. Er zijn richtlijnen die bepalen wanneer je een aanhanger rijbewijs nodig hebt. Dit heeft vooral te maken met het gewicht van de aanhanger, de auto en het laadvermogen. Met een beetje caravan zit je daar al snel boven en dan moet je dus je BE rijbewijs halen.

BE rijbewijs halen

BE rijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je BE rijbewijs te halen. Ik heb wat rondgekeken en ik ga mijn BE rijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk. Hier kan ik namelijk in 1 dag al mijn aanhanger rijbewijs halen. Ze bieden twee pakketten aan met 5 of 7 uur praktijkles. En het pakket is inclusief examen dus aan het einde van de dag heb je al je BE rijbewijs. Nou ja, je krijgt dan de verklaring voor rijvaardigheid en daarmee kan je BE rijbewijs bijgeschreven worden op je rijbewijs. Dat is wel fijn want zo weet je precies waar je aan toe bent.

Verkeersschool Wesseldijk

In 1 dag je aanhanger rijbewijs halen

Deze zomer willen we met de caravan op vakantie dus dan moet ik mijn BE rijbewijs gehaald hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook gaat lukken. Tijdens de praktijklessen bij Verkeersschool Wesseldijk leer je hoe je je in het verkeer begeeft met een aanhanger, je leert hoe je aan- en af moet koppelen en manoeuvreren. Je wordt in een paar uur helemaal klaargestoomd voor je examen en je kunt daarna dus ook gewoon examen doen bij het CBR. Het lijkt mij super geregeld en ik heb ook alleen maar goed verhalen gehoord.