Wanneer je graag aan de slag wilt als administratief medewerker heb je hiervoor de juiste kennis en ervaring nodig. En door een opleiding tot commercieel administratief medewerker te volgen, ben je voldoende voorbereid om in deze functie aan de slag te gaan. Tijdens deze opleiding leer je alle facetten van het vak. Je bent als commercieel administratief medewerker werkzaam als schakel tussen collega’s binnen het bedrijf en medewerkers die op de buitendienst werken. Je hebt veel contact met collega’s en daarom is het belangrijk om goed te kunnen communiceren.

Commercieel administratief medewerker: werkzaamheden

Als commercieel administratief medewerker ben je daarnaast ook het aanspreekpunt voor klanten: dit gebeurt face-to-face, maar ook via telefoon en mail. Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid zijn erg belangrijk in de functie. Tijdens de opleiding krijg je dan ook les in het voeren van gesprekken en leer je hierbij de beste technieken. Verder leer je hoe je met verkoopargumenten omgaat en hoe je het beste kunt onderhandelen in verschillende situaties.

Je leert veel over de commerciële werkomgeving, maar ook over  de effectieve en efficiënte organisatie van werkzaamheden, de administratieve afhandeling en de rol van het CRM. De opleiding bestaat uit twee delen. Eerst moet de opleiding Administratief Medewerker volgen voordat je het tweede deel kunt doen: de opleiding tot commerciaal administratief medewerker. Tijdens de opleiding wordt je begeleid door ervaren docenten die je goed kunnen voorbereiden op examens. In totaal duurt de opleiding 12 maanden. Het eerste deel duurt 9 maanden, het tweede deel duurt drie maanden. Na het behalen van je diploma kun je de arbeidsmarkt op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *