Waar moet je op letten

In de huidige maatschappij, met alle huisjesmelkers, investeerders en lage rentes wordt het steeds moeilijker om een nieuw huis te bemachtigen, helemaal als starter. Mocht je toch een mooie woning tegenkomen, dan is het van harte aan te raden om niet hals over kop een aankoop te doen, simpelweg omdat de nood hoog is en je graag een woning wilt bezitten. Ondanks dat het logisch is dat mocht er eindelijk iets voorbij komen, dat je het dan met beide handen aangrijpt. Toch zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van een nieuwe woning.

Nuttige informatie

Een van de meest gunstige bronnen van informatie is de kadastrale kaart. Het is dan ook enorm aan te raden deze te raadplegen voor je een nieuwe woning koopt. Hier is heel veel informatie te verkrijgen over bijvoorbeeld de afmetingen van het huis, de omtrek van het perceel of de woning. Het geeft helaas geen exacte weergave van de erfgrens, maar wel een nauwkeurige schatting. Daarnaast is een exacte erfgrens middels dit ook nog op te vragen. Zo voorkom je voor aankoop mogelijke ruzies met potentieel toekomstige buren over de schutting of schuur en hoef je de Rijdende Rechter niet in te schakelen.

Vergelijk en voorkom

Daarnaast geeft de kadastrale kaart niet alleen veel informatie over het huis wat jij op het oog hebt, nee, letterlijk elk huis en perceel is erop te vinden. Met daarbij ontzettend veel informatie wat daarover beschikbaar is. Voordat je een huis koopt, is het dus aan te raden om niet alleen je eigen toekomstige perceel te raadplegen, maar ook dat van vergelijkbare huizen in de buurt. Zo heb je een goed beeld van de waarde van je toekomstige woning in vergelijking met andere huizen. Zo voorkom je hopelijk dat je veel te veel zal overbieden. Of wie weet vind je juist dat ene koopje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *