Al jaren maakt u gebruik van dezelfde management in de organisatie, maar nu is het tijd voor verandering. Bent u benieuwd naar welke stappen u kunt ondernemen? Lees dan gauw verder.

Organisatie

De organisatie in uw bedrijf verloopt soepel; alle doelen worden behaald en het werk wordt op tijd afgerond. Echter, is het toch tijd voor verandering. Immers, als bedrijf wil je de concurrentie wel aan kunnen, maar ook wil je dat alles intern soepel verloopt en dat iedereen plezier in zijn of haar werk heeft. Wat kunt u eventueel doen?

U kunt een bureau inschakelen dat is gespecialiseerd in verandermanagement. Samen kunt u dan bespreken wat de situatie nu is en hoe u de situatie verwacht te hebben in de toekomst. De verandering neemt namelijk geleidelijk plaats en uiteraard duurt het ook even voordat de resultaten te zien zijn.

Medewerkers

Als het neerkomt op de werknemers, dan is het werkgeluk wel één van de belangrijkste dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Echter komt het ook vaak voor dat zij door de werkdruk het niet meer zien zitten en dus met tegenzin en minder plezier hun werk doen. Waar kan dit aan liggen?

Dit kan liggen aan het feit dat ze niet genoeg vrijheid krijgen om hun ideëen voor te stellen en eventueel te implementeren. Of het feit dat het gevoel van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verdwijnt. Dit kan een opgesloten gevoel geven wat dus uiteindelijk leidt naar ontevredenheid op het werk.

Een mogelijke oplossing hiervoor kunnen bijvoorbeeld zelfsturende teams zijn. Nu is de vraag: Wat is een zelfsturende team? In zo een team heeft een medewerker de ruimte en de vrijheid om zelf aan de slag te gaan en de taken uit te voeren om zo de doelen en de resultaten van de organisatie te behalen. Omdat de medewerker zo de verantwoordelijkheid op zich kan nemen, terwijl hij of zij de vrijheid heeft, dan is de kans groot dat de medewerker plezier in zijn werk ervaart en dus het de werkgeluk verhoogt. Op zijn beurt zorgt dit ook voor efficiëntie en is het natuurlijk een win-win situatie voor beide partijen.