Als klein kind droomt iedereen er al van. Al van kleins af aan stel je alles in het werk om later op niveau te kunnen werken. Je kan wel zeggen dat het voor velen een droom is om überhaupt ooit dat niveau te bereiken. We hebben het natuurlijk over werken in een hoogwerker. Het uitzicht, de vrijheid. In dit artikel bespreken we hoe deze droom ook voor jou bereikbaar is en alle voordelen die aan het werk zitten. 

Opleiding

Oke, we moeten eerlijk zijn. Als je in een hoogwerker wilt werken, heb je geen universitaire studie met een dubbele master degree nodig. Wat natuurlijk wel handig is als je een opleiding afrond in de bouwsector. Affiniteit met constructie is vanzelfsprekend een pre. Maar in de praktijk is een hoogwerker cursus al voldoende. Zorg ervoor dit je dit bij erkende instantie doet. Niks vervelender dan een papiertje dat niks waard is.

Zelfstandigheid

In een hoogwerker werk vaak alleen of als duo. Dat betekent dat jij op grote hoogte in staat moet zijn zelfstandig beslissingen te nemen. Natuurlijk heb je via bijvoorbeeld een walkie talkie contact met de mensen op de grond, maar die zien niet wat jij daar boven ziet. Je hebt een bepaalde mate van onverstoorbaarheid en vertrouwen in eigen kunnen nodig om met deze vorm van zelfstandigheid om te kunnen gaan. 

Uitzicht

Maar eigenlijk is er natuurlijk maar een reden waarom je graag in een hoogwerker wilt werken. Het fantastische uitzicht. Jij ziet dingen die voor andere mensen verborgen blijven. Het schijnt zelfs zo te zijn dat als je maar lang genoeg op grootte hoogte werkt je een heel andere blik op de wereld krijgt. Dat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden waar iedereen wel voor zou willen tekenen. Kijk, er zijn natuurlijk meer mensen die op hoogte werken, maar dan vergeet je een belangrijk punt. Jij hebt elk dag een ander uitzicht! Heerlijk toch!