Het kiezen van een zorgverzekering kan een tijdrovend klusje zijn. Als je een drukke baan hebt dan heb je niet altijd de tijd om dit uitgebreid uit te zoeken. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet zodat je snel weet wat belangrijk is. Hieronder volgen de tips!

Inventariseer je zorgbehoefte

Ieder persoon is anders. De één blijft uit zichzelf makkelijk gezond, de ander heeft snel last van kwaaltjes. Daarnaast kan iemand bijvoorbeeld vaak extreme sporten beoefenen, of iemand die heeft last van een slecht gebit. Kortom, elk persoon heeft een andere zorgbehoefte. Omdat elke zorgverzekeraar verschillende ingrepen wel of niet dekt, is het raadzaam te kijken welke verzekeraar het beste aansluit bij jouw zorgbehoefte. Als je bijvoorbeeld snel behandeld wil worden, dan kan wachtlijstbemiddeling een doorslaggevende factor zijn. Dit verschilt dus per persoon.

Neem de tijd om je in te lezen

Gelukkig helpen we je een aardig eindje op weg met dit artikel, maar toch vergt een goede keuze maken wat extra aandacht. Neem vooral de tijd – naast je drukke baan – om goed uit te zoeken welke verzekering op jouw behoeftes aansluit. Lees ook de kleine letters die vertellen welke zorgkosten wel en niet vergoed zullen worden. De extra tijd die je hierin steekt, zal zich uiteindelijk terugverdienen met minder hoge kosten voor je zorgverzekering, of je hebt een verzekering die beter bij jouw past. 

Verzeker je niet voor alles

Over het algemeen geldt; probeer je zorgverzekering niet te uitgebreid te maken. Vaak zijn deze aanvullende verzekeringen niet nodig. Het geld dat je bespaart met alleen een basisverzekering af te sluiten, kan je gebruiken voor incidentele (grotere) uitgaven. Je kan je voor allerlei extra’s verzekeren omdat je dan zeker bent dat je zorgverzekeraar je zorgkosten vergoed. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een second opinion of een extra uitgebreid zorgpakket. Denk hierbij goed na of je het daadwerkelijk nodig gaat hebben. Dit gaat natuurlijk niet op als je van jezelf weet dat bijvoorbeeld je gebit niet zo goed is, en je eigenlijk elk jaar extra mondzorg nodig hebt. Dit kan jij zelf het beste inschatten! Over het algemeen geldt; probeer je zo minimaal mogelijk te verzekeren. Met deze tips ben je een stapje in de juiste richting voor het kiezen van een juiste zorgverzekering, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *