remblokken toyota aygo

Het is wel zo handig als je weet hoe een auto werkt. Tenminste, in grote lijnen. Wie in een auto rijdt moet ook problemen kunnen herkennen, ook al kun je ze misschien niet zelf oplossen. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe de remblokken Toyota Aygo werken. Toyota maakt zeer degelijke auto’s dus je hoeft niet bang te zijn dat onderdelen vervangen vaak nodig is. Mocht het echter wel zo zijn, dan is het goed als je problemen kunt zien aankomen. Laten we daarom de remblokken onder de loep nemen.

remblokken toyota aygo

Wat zijn remblokken? 

De naam zegt het al: het zijn blokken die je helpen om te remmen. De auto moet snel en veilig tot stilstand kunnen komen en daarvoor zijn de remblokken nodig. Maar niet alleen de remblokken! Er zijn namelijk nog veel meer onderdelen die hieraan bijdragen. De remschijven, hoofdremcilinder, remvloeistof, het rempedaal en de remklauw: ze dragen allemaal hun steentje bij om zo snel mogelijk tot stilstand te komen.

Wat de remblokken doen

Remblokken zorgen ervoor dat een auto vaart kan minderen of tot stilstand komt. Door het rempedaal in te drukken verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Die zuiger oefent druk uit op de remvloeistof in de remleidingen. Die druk wordt vervolgens weer voortgezet naar een wielremcilinder. Daarin drukken de zuigers op de remblokken. Die remblokken duwen op hun beurt weer op de remschijven. Zo komt een auto langzaam maar zeker tot stilstand. Hoe harder je op de rem trapt, hoe sneller het tot stilstand komt. 

Remblokken vervangen

Remblokken en remschijven krijgen dus best wel wat te verduren. Al die druk die vrijkomt moet op die remschijven en remblokken geduwd worden en daardoor slijten ze. Vervangen is dan af en toe nodig. Geen zorgen, een monteur of dealer controleert bij elke grote beurt je remmen en dus ook deze onderdelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *